Με ανακοίνωση της η Google, έκανε γνωστό, ότι αναπτύσσει φακούς επαφής, που θα μετρούν το σάκχαρο στα δάκρυα των διαβητικών!
Αν και οι έρευνες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, η Google ανακοίνωσε πως ελπίζει, ότι η τεχνολογία αυτή, θα μπορέσει στο μέλλον να βοηθήσει τους ανθρώπους, να διαχειρίζονται καλύτερα το διαβήτη.
Για την κατασκευή των φακών, η Google αναγκάστηκε να σχεδιάσει δικά της μικροσκοπικά τσιπ και να τα τοποθετήσει σε πολύ λεπτό και εύκαμπτο πλαστικό! Ο φακός θα μετρά τη γλυκόζη στα δάκρυα, χρησιμοποιώντας ένα ασύρματο τσιπ και έναν μικροσκοπικό αισθητήρα. Το τσιπ και ο αισθητήρας, θα είναι ενσωματωμένα, μεταξύ δυο στρωμάτων μαλακού υλικού από φακούς επαφής. Μια μικροσκοπική τρύπα στο φακό, θα αφήνει δακρυϊκό υγρό από την επιφάνεια του ματιού, να διαρρεύσει εντός του αισθητήρα της γλυκόζης. Οι πρωτότυποι φακοί επαφής, μπορούν να κάνουν μετρήσεις των επιπέδων γλυκόζης κάθε δευτερόλεπτο, δηλώνει η εταιρεία.
Το έργο αυτό, είναι η πιο πρόσφατη εφεύρεση του τμήματος ανάπτυξης, της μονάδας "X" της Google, η οποία ειδικεύεται σε μακροπρόθεσμες και καινοτόμες τεχνολογίες, που μπορεί και ποτέ να μην έχουν εμπορική επιτυχία, αλλά παρ' όλα αυτά, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων με δραστικούς τρόπους. Η συγκεκριμένη μονάδα της Google έχει ήδη κατασκευάσει αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα καθώς και γυαλιά τα οποία χρησιμοποιούν ηλεκτρονική τεχνολογία!
Πολύ εύλογα θα αναρωτηθεί ο περισσότερος κόσμος "Μα γιατί ανακοίνωσε μια τεχνολογία που μπορεί ποτέ να μη χρησιμοποιηθεί εμπορικά;" Η απάντηση της Google σε αυτό το ερώτημα είναι ότι παρουσίασε δημόσια αυτό το προϊόν ώστε να προσελκύσει έμπειρους συνεργάτες που θα μπορέσουν να φέρουν αυτή τη τεχνολογία στην αγορά στο μέλλον.
Η φιλοσοφία της Google είναι, πως οι πάσχοντες από διαβήτη μερικές φορές, δεν μπορούν να ελέγξουν τα επίπεδα γλυκόζης όσο συχνά πρέπει, επειδή οι έλεγχοι αυτοί, είναι συνήθως διασπαστικοί και επώδυνοι, όπως για παράδειγμα το τσίμπημα ενός δαχτύλου. Παράλληλα αναπτύσσονται και άλλες μέθοδοι για την μέτρηση της γλυκόζης, όπως μέσω του ιδρώτα, του σάλιου και των ούρων.
Τέλος η εταιρεία δηλώνει πως είναι αρκετά δύσκολο να μετρηθεί το επίπεδο της γλυκόζης στα δάκρυα, επειδή εν μέρη δεν υπάρχει τόσο υγρό διαθέσιμο και είναι δύσκολο να συλλεχθεί.
Αν και οι έρευνες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, η Google ανακοίνωσε πως ελπίζει, ότι η τεχνολογία αυτή, θα μπορέσει στο μέλλον να βοηθήσει τους ανθρώπους, να διαχειρίζονται καλύτερα το διαβήτη.
Για την κατασκευή των φακών, η Google αναγκάστηκε να σχεδιάσει δικά της μικροσκοπικά τσιπ και να τα τοποθετήσει σε πολύ λεπτό και εύκαμπτο πλαστικό! Ο φακός θα μετρά τη γλυκόζη στα δάκρυα, χρησιμοποιώντας ένα ασύρματο τσιπ και έναν μικροσκοπικό αισθητήρα. Το τσιπ και ο αισθητήρας, θα είναι ενσωματωμένα, μεταξύ δυο στρωμάτων μαλακού υλικού από φακούς επαφής. Μια μικροσκοπική τρύπα στο φακό, θα αφήνει δακρυϊκό υγρό από την επιφάνεια του ματιού, να διαρρεύσει εντός του αισθητήρα της γλυκόζης. Οι πρωτότυποι φακοί επαφής, μπορούν να κάνουν μετρήσεις των επιπέδων γλυκόζης κάθε δευτερόλεπτο, δηλώνει η εταιρεία.
Το έργο αυτό, είναι η πιο πρόσφατη εφεύρεση του τμήματος ανάπτυξης, της μονάδας "X" της Google, η οποία ειδικεύεται σε μακροπρόθεσμες και καινοτόμες τεχνολογίες, που μπορεί και ποτέ να μην έχουν εμπορική επιτυχία, αλλά παρ' όλα αυτά, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων με δραστικούς τρόπους. Η συγκεκριμένη μονάδα της Google έχει ήδη κατασκευάσει αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα καθώς και γυαλιά τα οποία χρησιμοποιούν ηλεκτρονική τεχνολογία!
Πολύ εύλογα θα αναρωτηθεί ο περισσότερος κόσμος "Μα γιατί ανακοίνωσε μια τεχνολογία που μπορεί ποτέ να μη χρησιμοποιηθεί εμπορικά;" Η απάντηση της Google σε αυτό το ερώτημα είναι ότι παρουσίασε δημόσια αυτό το προϊόν ώστε να προσελκύσει έμπειρους συνεργάτες που θα μπορέσουν να φέρουν αυτή τη τεχνολογία στην αγορά στο μέλλον.
Η φιλοσοφία της Google είναι, πως οι πάσχοντες από διαβήτη μερικές φορές, δεν μπορούν να ελέγξουν τα επίπεδα γλυκόζης όσο συχνά πρέπει, επειδή οι έλεγχοι αυτοί, είναι συνήθως διασπαστικοί και επώδυνοι, όπως για παράδειγμα το τσίμπημα ενός δαχτύλου. Παράλληλα αναπτύσσονται και άλλες μέθοδοι για την μέτρηση της γλυκόζης, όπως μέσω του ιδρώτα, του σάλιου και των ούρων.
Τέλος η εταιρεία δηλώνει πως είναι αρκετά δύσκολο να μετρηθεί το επίπεδο της γλυκόζης στα δάκρυα, επειδή εν μέρη δεν υπάρχει τόσο υγρό διαθέσιμο και είναι δύσκολο να συλλεχθεί.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για οποιαδήποτε πληροφορία η βοήθεια μη διστάσετε να επεικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο facebook. https://www.facebook.com/aksioperiergo/